dilluns, 16 de març del 2009

Eficàcia i necessitat del Ministeri d'Igualtat - Izaskun Fernández Uribe

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009031600_4_320343__Opinio-Cartes

Aquests últims dies la Sra. Aído, titular de la cartera del Ministeri d'Igualtat, ha estat objecte d'entrevistes en ràdio, premsa i televisió, en celebrar-se el dia 8 de març el Dia Internacional de la Dona, així com per la proposta de nova llei de l'avortament.

El Ministeri d'Igualtat, amb Bibiana i el seu, per a mi incomprensible, somriure perenne, ha costat i està costant molts diners a tots els espanyols -personalment en qüestiono la necessitat- i s'ha demostrat ineficaç, si fem cas a les xifres in crescendo de les dones que moren en aquest país, cavall de batalla d'aquest ministeri. Tot aquest argument és que no resulta apropiat en els temps que corren, i menys venint d'una dona, però crec que ja és moment que s'escolti un altre tipus de discurs, una mcia més ampli, i censurat per no ser "adequat" a les directrius que ens governen.

Ningú percep que lleis tipus Llei Integral de Violència de Gènere estan generant abusos i que la seva inoperància cap a les veritables maltractades es deu als mateixos?

La societat entén com a normal que es col·lapsin jutjats per denúncies frívoles, mentre les que sofreixen en pròpia pell el maltractament continuat hagin d'esperar mesos, o fins i tot anys, perquè tot l'engranatge judicial s'engegui i no sigui massa tard per a elles?

Per què aquest Govern concedeix més importància a les dones com a víctimes en detriment dels menors?

Des del Ministeri d'Igualtat, són conscients que en aquest país es criminalitza a tots els homes pel mer fet de ser homes? Tenen dades i xifres d'homes maltractats i assassinats per dones?

Sembla ser que totes aquestes preguntes creen cert desassossec a polítics i associacions feministes, potser per temor que s'obri la Caixa de Pandora i es faci visible una realitat que s'oculta.